Goede
doelen

PET Power en goede doelen

PET Power is geen eiland. We zijn ons bewust van onze sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid: lokaal, nationaal en internationaal. PET Power ondersteunt daarom al jaren goede doelen; twee in het bijzonder. Het initiatief Plastic Whale sluit perfect aan bij onze gedachten over duurzaamheid. Daarnaast draagt PET Power de stichting Duchenne Parents een warm hart toe. Buiten deze twee hoofddoelen ondersteunt PET Power lokaal (vaak door collega’s) voorgedragen initiatieven. Een voorbeeld daarvan is de steun aan de opleiding van blindegeleide honden.

PLASTIC WHALE

Plastic Whale toont aan dat je als individu echt het verschil kunt maken als het gaat om een beter milieu. De oprichter Marius Smit ergerde zich enkele jaren terug aan al het plastic afval op vakantiestranden. Vanuit een eerste enthousiaste oproep op social media is het een professionele organisatie geworden. In de Amsterdamse grachten varen nu al acht, honderd procent gerecyclede boten van plastic afval. Zowel bedrijven als particulieren kunnen deze boten huren en er zelf voor zorgen dat Amsterdam de schoonste grachten van de wereld heeft. PET Power geloofde vanaf het begin af aan in dit initiatief en nodigt relaties uit om ook bij te dragen. Meer informatie over dit initiatief kunt u terugvinden op: www.plasticwhale.com. Lees ook het Impact Report.

STICHTING DUCHENNE

De Stichting Duchenne werft fondsen voor onderzoek naar de kinderziekte Duchenne. Deze zeldzame aandoening (spierdystrofie) komt voornamelijk bij jongens voor en zorgt voor spierproblemen. Helaas is er nog weinig bekend over de oorzaak en is de levensverwachting van deze kinderen veel te laag. Eén van de manieren waarop deze stichting aan geld komt is Duchenne Heroes. Je gezonde spieren inzetten voor kinderen met deze nare ziekte is het motto van deze 700 kilometerlange fietstocht. Al vier keer hebben meerdere PET Power-collega’s deelgenomen aan deze monstertocht. Mocht u meer informatie willen over dit initiatief, dan kunt u terecht op: www.duchenne.nl of www.duchenneheroes.nl.