PET verpakkingen
recyclen

Ontwerpfase: recycle-analyse

Polyethyleentereftalaat (PET) is honderd procent recyclebaar. Al tijdens het ontwerp van het product is er overleg met de klant over aspecten van recycling. Wil hij gerecyclede materialen in zijn PET flessen en -potten verwerkt zien? Wat gebeurt er met zijn PET verpakking na gebruik? Welk gewicht is minimaal nodig en is maximaal gewenst? Op basis daarvan bepalen wij, samen met de klant, de keuze voor ontwerp en materialen.

Productie: hergebruik afval

Tijdens de productie wordt eventueel PET afval zorgvuldig opgevangen en opnieuw verwerkt. Het productieproces levert onvermijdelijk afval op: Zo is er opstartverlies bij de machines en materiaalverlies bij kleurwissels. Wij denken ook in het productieproces goed na over verantwoord omspringen met PET. Uitval wordt vermalen en krijgt een ‘upgrade’ naar PET granulaat, de grondstof die aan het begin staat van productie van nieuwe PET producten. PET Power borgt de kwaliteit van uitgangsmateriaal en onderscheidt zich daarmee van zijn concurrenten.

NA GEBRUIK:
VERZAMELEN EN VERWERKEN

Na gebruik door de consument is het materiaal opnieuw in te zetten voor de productie van nieuwe petverpakkingen en andere industriële toepassingen. Gebruikt materiaal dat weer tot PET is verwerkt noemen we R-PET of PCR: Post Consumer Recycled PET. Hergebruik kan op twee verschillende manieren:

  1. er opnieuw PET flessen en -potten van maken;
  2. in bijvoorbeeld textielvezels, meubels, boodschappentassen of isolatiemateriaal gebruiken.

Klanten kunnen kiezen uit flessen gemaakt van honderd procent nieuwe PET, honderd procent gerecyclede PET of een combinatie.

Mail onze
PET recycle specialist

Als u meer details wilt over de samenstelling en vervaardiging van PET en/of de recycling ervan, neem dan contact op met Raoul Gabriëls van de afdeling Business Development & Techniek. U kunt hem mailen op ue.rewoptep@gar.