Wat is het
Rethink initiatief?

Rethink is een gezamenlijk initiatief van de kunststof producerende en –verwerkende industrie in Nederland waar ook de rubber- en compositie industrie, haar producten en de kunststof recyclers onder vallen. Omdat PET verpakkingen een belangrijk onderdeel vormen van het totale kunststof verbruik, ondersteunt PET Power dit initiatief met volle overtuiging.

Doel van het Rethink initiatief:

Eerlijke en transparante informatie geven over kunststof en rubber materialen, de productie en producten, zodat de kunststof industrie gefundeerd haar reputatie en betrokkenheid kan verbeteren bij alle stakeholders. Het Rethink initiatief zorgt ervoor dat wij onze klanten, medewerkers en leveranciers antwoord kunnen geven op vragen over de rol van kunststoffen in onze samenleving.

Als fabrikant van PET flessen en –potten, krijgt PET Power ook steeds meer vragen over bijvoorbeeld de recycle mogelijkheden van PET. Daarnaast draagt PET Power haar steentje bij, wanneer het aankomt op een schonere wereld. Lees meer over het Plastic Whale initiatief!

 

 

Hoe willen we dit bereiken?

Dit willen we bereiken door het communiceren van een goed onderbouwd –verhaal, dat gebaseerd is op feiten en getuigt van verantwoordelijkheid en respect.

Onze boodschap:

Kunststoffen en rubber maken deel uit van ieders leven. Ze zijn niet weg te denken uit de moderne samenleving en zijn onderdeel van veel onmisbare producten. Basisgedachten waarop de boodschap is gebaseerd:

  • Kunststoffen leveren, mede door hun grote voordelen bij gebruik, een essentiële bijdrage aan het realiseren van een circulaire economie;
  • Kunststoffen zijn onderdeel van de oplossing als het gaat om een duurzame samenleving, waarin veiligheid, gezondheid en comfort van mens én het milieu centraal staan;
  • Kunststoffen zijn te waardevol om zomaar weg te gooien en moeten zoveel mogelijk worden hergebruikt! Er zijn talloze voorbeelden waarvoor onze PET flessen als tweede leven nu voor worden gebruikt!
  • De industrie erkent de maatschappelijke thema’s en discussies rondom kunststoffen en rubber en werkt constructief mee aan oplossingen en verbeteringen.

Vind hier 10 redenen om
voor een kunststofverpakking te kiezen!

Voor meer informatie over het Rethink initiatief kunt u vinden op www.rethinkplastics.nl
Download de Rethink plastics factsheet of de Rethink kunststofwereld infographic.

DOWNLOAD FACTSHEET

DOWNLOAD INFOGRAPHIC