PET verpakkingen
voor de food markt

Voeding vraagt om een hoogwaardige kunststofverpakkingen

Als producent en verwerker van voedingsproducten weet u hoe streng de regels zijn op het gebied van voedselveiligheid. Maar weet u ook dat PET Power dezelfde kennis in huis heeft? Wij weten dat bijvoorbeeld restaurants en instellingskeukens in veel gevallen alleen nog maar mogen werken met kunststofverpakkingen. En we weten waar die verpakkingsmaterialen aan moeten voldoen. Niet voor niets is PET Power BRC-gecertificeerd. Daarnaast kunnen we UV-materiaal aan PET verpakkingen toevoegen, waardoor zonlicht de houdbaarheid niet negatief beïnvloedt. Ook kunnen we een zuurstofbarrière toevoegen, om de houdbaarheid te verlengen. Neem vrijblijvend contact op met uw accountmanager of onze BD&T-afdeling voor specifieke vragen omtrent dit onderwerp.

Laat u inspireren door enkele voorbeelden van PET verpakkingen voor Food toepassingen

PET flessen of -potten:
onbreekbaar en flexibel

PET wordt vaak gebruikt voor het verpakken van kruiden, dressings, sauzen en chocopasta. Kunststof verpakkingen voorkomen een breuk op de afvullijn. Dit garandeert de voedselveiligheid. Bovendien zorgt de flexibiliteit en inknijpbaarheid van PET voor optimaal gebruik. Daarnaast kunt u, dankzij het lage gewicht van PET, besparen op transport- en magazijnkosten.

Functioneel en trendy

Produceert u voedingsproducten voor de consumentenmarkt? Dan wilt u deze producten natuurlijk ook opvallend en trendy in de schappen van de supermarkt zetten. PET Power ondersteunt u daarbij, zonder dat dit ten koste gaat van het gebruiksgemak. Over gebruiksgemak gesproken. PET Power biedt een keur aan sluitingen. Denk aan strooidoseersystemen (‘flapper caps’) voor kruiden of doseersluitingen met een antilekmembraam voor honing, sauzen en dressings. In onze configurator vindt u alle voorbeelden van functionele sluitingen. Als u nog vragen hebt, neem dan eens contact op met een van onze proces-engineers.

DECORATIEMOGELIJKHEDEN
voor uw PET fles of -pot

Naast de typische eigenschappen van PET is er nog een manier om op te vallen in het winkelschap: de decoratie van de verpakking. Zeker, daar moet veel verplichte informatie op. Maar er blijft nog genoeg ruimte over voor creativiteit. Onze designers en product-engineers denken graag met uw mee over de juiste fles-decoratiecombinatie. Bekijk alle mogelijkheden op onze decoratie pagina.

Maatwerk kunststofverpakkingen

Echt onderscheidend zijn, kan ook met een geheel eigen vorm. Als u kiest voor een geheel eigen ontwerp, denken onze designers over elk detail met u mee: van vorm tot en met kleur tot en met decoratie. We zoeken met u samen de beste kunststof uit met het oog op de gewenste uitstraling, verwerking en duurzaamheid, en wet- en regel­geving. PET Power beschikt daarnaast over 3D-printers, zodat u direct via een voorbeeld een echt gevoel krijgt bij de door u ontworpen verpakking.