Steriele PET verpakkingen
voor de Health Care markt

Medicatie: kunststofverpakkingen met zorg

Wat voor de personal care-markt geldt, geldt voor de health care-markt in het kwadraat m.b.t. steriele PET verpakkingen. Veiligheid en houdbaarheid zijn vaak letterlijk van levensbelang. Maar ook design en uitstraling zijn belangrijk. Zeker omdat vormgeving en gebruiksgemak vaak hand in hand gaan. PET Power zet zijn kennis en expertise in voor veel ‘over-the-counter’-klanten (OTC) en hun zelfhulpmedicatie. Maar ook voor veel farmaceutische bedrijven en hun producten die alleen op recept verkrijgbaar zijn. Voor beide deelsectoren geldt vaak zeer strenge wet- en regelgeving. En PET Power vertaalt deze in veilige PET verpakkingen.

Laat u inspireren door voorbeelden van PET verpakkingen voor Health Care toepassingen

Grootste assortiment Health care PET producten

Het standaardassortiment van PET Power bestaat uit verschillende series, waarbij de grootste elf verschillende inhoudsmaten telt. Denk hierbij aan bekende modelnamen, zoals Clinch Vials, Sirop en Veral, Therapy bottles en pill jars. Deze modellen zijn allemaal vrij verkrijgbaar. Bij elk model biedt PET Power de keus uit één of meerdere sluitingen.

CLEANROOM

PET Power beschikt over een eigen cleanroom (GMP class C) van maar liefst 1.200 m2. In deze speciale overdrukruimte produceren we een gedeelte van onze health care-verpakkingen. De cleanroom stelt ons in staat producten zeer schoon of, na een aanvullende behandeling met gammastraling, medisch steriel te maken. Meer over onze cleanroom leest u hier.

PET flessen GESCHIKT
voor GAMMASTERILISATIE

De health care-markt vraagt in veel gevallen om een extra sterilisatiestap. PET Power biedt labtests en steriliteitszekerheid volgens ISO 11137 en VDᵐᵃᵡ.

Op slechts twee kilometer afstand van ons pand staat één van de grootste sterilisatiecentra van Europa. In deze vestiging stralen we pallets in één keer door, zonder ze uit te pakken. De gammastralen dringen tot elke plek op de pallet door en doorbreken alle DNA-structuren waarmee ze in contact komen. Wij gebruiken altijd de standaard farmaceutische doorstralingsdosering van minimaal 25kGy. Vanzelfsprekend leveren we alle benodigde certificaten mee. U leest hier meer over gamma-irradiatie.

LABORATORIUM
DIENSTEN

U wordt continu geconfronteerd met aangescherpte richtlijnen, wetten en lokale regelingen. Daarom staat PET Power zijn klanten bij met laboratoriumdiensten, zoals stabiliteits- steriliteits- en compatibiliteitstests. Voordat u een product op de markt lanceert, moet u er zeker van zijn dat het gebruik ervan veilig is voor de consument. PET Power informeert u graag over de standaard migratietesten met vaste simulanten, maar we werken ook nauw samen met gerenommeerde en bekende laboratoria die specifieke substanties kunnen testen. Migratietestresultaten gaan altijd direct naar de klant die ze kan gebruiken voor zijn eigen analyses en conclusies.
Mocht u meer informatie willen over onze labdiensten, neem dan contact met ons op.