Spotlight Headerfoto Mei Bloemen

Ik ben 100% duurzaam!!

Eén van de meest positieve ontwikkelingen in de verpakkingswereld is de groeiende bekendheid van Post Consumer Recycle materiaal (PCR). Waar verwerkingsbedrijven in het verleden veel moesten uitleggen over kleurafwijkingen en de vaak iets hogere prijs, accepteren de meeste afnemers deze twee PCR-kenmerken inmiddels als een gegeven. Het aandeel PCR groeit behoorlijk en het materiaal wordt nu gebruikt voor verschillende productgroepen. Minder bekend is dat PCR ook gebruikt kan worden voor levensmiddelenverpakkingen. Bij PET-verpakkingen loopt het aandeel PCR op van 25% tot 100%. Het gekozen percentage is van invloed op het kleurverschil.

Ik wil wel PCR gebruiken, maar wat houdt dat precies in?

PCR wordt op dezelfde manier gebruikt als ‘virgin’-materiaal en kan perfect met elkaar gemixt worden. Ook een PET-fles met PCR-materiaal kan na afloop gewoon gerecycled worden en opnieuw als PCR gebruikt worden. Belangrijk om te weten is dat een verpakking met PCR een iets afwijkende kleur heeft en dat dit mogelijk gevolgen kan hebben wanneer de verpakking afgevuld is met uw product. Ook in combinatie met een kleurmasterbatch kan de verpakking anders tonen.

Omdat PCR zo gewild is, kunnen er in de toekomst aanleveringsvertragingen optreden. Daarom raden wij u aan om meer dan één PCR-soort te testen (en goed te keuren), zodat we bij de productie niet misgrijpen. De specialisten van PET Power ondersteunen u volledig bij alle stappen in het testproces. Neem contact op met uw lokale sales vertegenwoordiger.

Spotlight Doorlink 5024 0500c0004 Dutchoval Pcr Nl
Spotlight Familie 5024 0500c0004 Dutchoval Rpc